Başta Türk Ceza Kanunu ve özel ceza yasalarında suç olarak tanımlanan fiillere ve bu suçlara uygulanacak olan cezaları konu alan hukuk dalı Ceza Hukukudur. Ceza davalarında Savcılıklarca yürütülen soruşturma safhası ve iddianame düzenlenmesi akabinde kamu davası ikamesiyle süren kovuşturma safhası, mahkeme kararı akabinde kanun yollarına başvuru safhaları mevcuttur.
Türk Ceza Kanunu ve yasal mevzuat temelinde tanımlanan bir suçun vuku bulması temelinde, suç mahallinin bağlı olduğu adliyenin Başsavcılığınca soruşturma dosyası açılmaktadır. Bu süreçte, dosya konusu suç ile ilgili olarak deliller toplanmakta ve tanık ifadeleri alınmaktadır. Bu sürecin tamamlanması akabinde ise, Savcılık yeterli delile ulaşıldığını düşünür ve suçu sabit görürse İddianame düzenleyerek ilgili mahkemesine göndermektedir. Bu mahkeme, suçun niteliğine göre Asliye Ceza Mahkemesi ve Ağır Ceza Mahkemesi olmaktadır. Açılmış olan bir savcılık dosyasının müşteki (suçtan zarar gören) ve şüpheli taraf olmak üzere iki tarafı bulunmaktadır. Dosya takibinde her iki tarafın da delil toplanmasına katkıda bulunma hakkı mevcuttur.
Müşteki tarafça, dosya takibinde maddi vakıaya dair tüm delillerin sunularak, bağlantılandırmasının yapılması ve hukuki değerlendirme yapılması önemlidir. Şüpheli taraf açısından ise, tutukluluğa itiraz edilmesi, mevcut delillerin değerlendirilmesi ve zorunlu itirazların yapılması önemlidir. Kamu davası açılması akabinde, müşteki adına katılma talebinde bulunulacak ve aleyhe bir neticeyi temyiz hakkı kazanılacaktır. Sanık tarafı açısından ise, suçun somut olmadığı durumlarda beraat talep edilecek, Mahkemenin aksi bir kanaatte olması durumunda ise indirim sebepleri ve lehe olan tüm hükümlerin uygulanması talep edilecektir. Hukuk büromuzca, Türk Ceza Kanunu ve yasal mevzuatta tanımlanmış suçlar ile ilgili açılmış Savcılık dosyaları, Asliye Ceza Mahkemesi ve Ağır Ceza Mahkemesi suçlarında müşteki ve sanık tarafları için hukuki hizmet ve dava takibi yapılmaktadır.